Wat is BARF

Een andere term die je regelmatig hoort is BARF. Het staat voor Bones and Raw Food of Biologically Appropriate Raw Food. Het is een benaming die gelanceerd is door de Australische dierenarts Ian Billinghurst. In Nederland wordt onder ‘barfen’ verstaan het zelf samenstellen van rauwe, verse voeding voor hond en kat.
Als je over zelf samengestelde rauwe voeding begint zullen er ongetwijfeld dierenartsen, dierenspeciaalzaken, vrienden en kennissen je voor gek verklaren. Ze zullen je doen geloven dat het moeilijk is, dat de bacteriën in het vlees de hond besmetten, dat er allerlei tekorten zullen ontstaan etc.
Uiteraard moet je goed weten wat je doet, want de hond is afhankelijk van de voeding die jij hem voorzet. BARF maaltijden bestaan uit wisselende diersoorten waarbij er rekening wordt gehouden met de verhoudingen spiervlees, orgaanvlees en vleesbotten. Ook vis, groenten, fruit en natuurlijke supplementen worden vaak aan het menu toegevoegd.

Er zijn verschillende boeken over BARF geschreven, een interessant boekje om te lezen is ‘Voer voor Carnivoren’ geschreven door dierenarts Tannetje Koning, gespecialiseerd in alternatieve geneeswijzen.

Meer lezen over KVV? Klik hier.

Stuur een berichtje

Op dit moment zijn we niet in de buurt. U kunt ons een berichtje sturen en we komen zo snel als mogelijk bij u terug.

Sending

©2020 door Wat Dieren Willen

Log in with your credentials

Forgot your details?